Tools
A+ A A-

Despre Noi

   Sediul AJVPS Bihor se gaseste in ORADEA, Municipiul judetului Bihor, la 25 km de granita cu Ungaria.AJVPS Bihor gospodareste 37 de fonduri de vanatoare in suprafata de 369.704 ha , cu un numar de 1700 de vanatori si apele curgatoare nationale de ses si ape de munte inchiriate de la MAPAPM cu un numar de 6000 pescari.


   Majoritatea fondurilor de vanatoare sun in zona de campie cu vanatul principal iepure, fazan, potarniche, prepelite, cerb, caprior, mistret. Annual se recolteaza speciile admise de lege, in limitele de cota de recolta admisa, in cadrul celor 6 filiale: Alesd, Beius, Marghita, Oradea, Salonta si Sacuieni.


   AJVPS, Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Bihor, este constituita din 6 filiale subordonate. Toate aceste filiale au in alcatuirea lor atat fonduri cinegetice cat si fonduri piscicole. Activitatea noastra consta in principal in paza si controlul fondurilor de vanatoare ce ne apartin, fapt pentru care se poate observa ca exista o mare diversitate a speciilor de vanat.


   De asemenea, ne ocupam si cu organizarea partidelor de vanatoare, atat cu membrii vanatori inscrisi in asociatia noastra cat si cu membrii vanatori din alte tari. Pentru a spori efectivele de vanat de pe fondurile ce le detinem, ne preocupam sa combatem daunatorii cu par si pene a speciilor de vanat, efectuam controale repetate pe fondurile de vanatoare si pescuit pentru a reduce numarul braconierilor. Ne ocupam si de popularea anumitor fonduri cu specii de vanat cu ar fi fazanul si potarnichea, precum si cu specii de pesti: crap, caras, pastrav.
De asemenea, ne preocupam si de asigurarea hranei complementare pe perioada critica din timpul iernii.


   Pentru a putea asigura hrana necesara, construim hranitori de cervide, fazani si iepuri, construim sararii in care se administreaza sarea necesara vanatului si construim punctele de observatie, observatoare acoperite. Pentru a creste calitatea exemplarelor de vanat, ne preocupa efectuarea cat mai corecta a selectiei artificiale in special la cervidee.Toata activitatea asociatiei judetene se oglindeste in rezultatele obtinute la partidele de vanatoare, atat cu vanatorii romani cat si cu cei straini, in calitatea trofeelor recoltate si numarul acestora, cat si in rezultatele de la concursurile de pescuit pe care le organizam.


    Pe langa activitatea de protejare si crestere a vanatului si pestelui, ne ocupam si cu organizarea unor concursuri cu scopul atragerii de noi membi in asociatie si pentru a instrui membrii noi care au mai putia experienta. Astfel, organizam concursuri de tir vanatoresc, concursuri de chinologie si concusuri de pescuit.

2012 AJVPS Bihor - Toate Drepturile Rezervate